Почистване на прозорците в дома

Почистването на прозорци отнема доста време и усилия и повечето от вас отлагат тази задача. Измиването на прозорците ви обаче е много важно, тъй като те събират голяма част от мръсотията, която е навън, и след това я прехвърляте вътре в дома си. Освен това домашната прах се натрупва от вътрешната страна на прозорците, под влияние на парното или се опушва от цигарения дим, ако пушите в къщи.

Когато сте затворени, прозорците предпазват не само от дъжд, но и от малки и големи прахови частици, изгорели газове от автомобили, цветен прашец, насекоми, птичи отпадъци и др. Ако отворите прозорците, за да проветрите стаята си, част от тази мръсотия влиза в дома ви. Ето защо редовно трябва да почиствате прозорците както домашния прах.

Какво трябва да знаете за почистването на прозорците

За да не се налага да повтаряте доста често измиването на прозорците, важно е да знаете и не допускате някои грешки:

  1. Почиствайте рамките на дограмата, преди да измиете стъклата.

Започнете почистването на прозорците от почистването на дограмата с подходяш препарат за дограма и микрофибърна кърпа. След това преминете към почистване на стъклата. Така стъклата ще останат чисти. За финал ще остане да забършете само капките, които ще останат по дограмата след почистване на стъклата.

  1. Не трябва да използвате неправилни уреди за почистването.

Не трябва да използвате за полиране и изтриване на прозорците вестници или хартия. Някои от нежеланите странични ефекти от измиването с вестник могат да бъдат оцветяване на рамките и мастилените остатъци върху стъклата. Хартиените кърпи, от друга страна, могат да надраскат стъклото. Заместете ги с кърпа за прозорци без мъх и чистачка.

  1. Не използвайте абразивни пособия за отстраняване на строителни отпадъци.

При премахване на строителни отпадъци и латекс от стъклото, използвайте подходящо широко ножче за изстъргване под 45 градуса, след което разтъркайте със моп за прозорци и издърпайте водата със стъклочистачка.

  1. Премахнете големите частици мръсотия

Първо премахнете големите петна от мръсотия, като птичи екскременти и насекоми, като разтъркате енергично с препарат и след това преминете към финалното почистане на прозорците със стъклочистачка. В противен случай, можете да се окажете с много размазани стъкла.

  1. Използвайте стълби.

Стълбите могат да ви предпазват от подхлъзване и нараняване, но и са добър начин да защитите повърхността под прозореца.

  1. Използвайте подходящи препарати за дограмата.

Не използвайте силни химикали, като амоняк или белина, за да премахнете упорити петна. Белината може трайно да обезцвети PVC дограмата. Използвайте подходящ специализиран препарат за пластмаса и дограма или обезмаслител.

  1. Използвайте подходящи кърпи

Препоръчва се използването на микрофибърни кърпи за прозорци, тъй като те са направени специално за почистване на прозорци и има по-малка вероятност да оцветят дограмата или да оставят следи от мъх.

  1. Сменяйте често водата.

Това изглежда очевидно, но понякога хората се опитват да измият всичките си прозорци за един път, без да сменят вода, в която се изплаква мопа за прозорци, чистачката или микрофибърната кърпа. Така рискувате прозорците да не бъдат идеално почистени, а по-скоро замазани.

  1. Не почиствайте в горещ и слънчев ден.

Обикновено хората чакат слънчев ден, за да почистят своите прозорци. Но по-добре оставете тази мисия за облачно време, защото препарата за стъкла няма да ви се изпарява бързо и няма да остават мръсни линии по прозорците, които трябва да премахнете с микрофибърна кърпа.

  1. Потърсете помощ от професионалист в почистването на прозорци.

Почистването на прозорци не е проста работа, защото има толкова много неща, които трябва да вземете предвид, за да постигнете безупречни резултати. Вместо да изгубите много време и усилия, без да постигнете желания резултат в почистването на прозорците ви, можете да получите професионална помощ от фирма за почистване като резервирате ден и час от платформата за почистване PochistvaneDomove.com или то се свържете с нас.